Δημοσιεύθηκε την

Ρολό βαφής… πως να επιλέξετε το κατάλληλο;

Πως να επιλέξω το κατάλληλο ρολό βαφής;

Ήρθε η ώρα να βάψετε το σπίτι, το γραφείο ή το εξοχικό; Αναρωτιέστε ποια είναι τα κατάλληλα ρολά βαφής;  Έχετε διαλέξει τα χρώματα που ταιριάζουν στο χώρο και στα έπιπλα; Έχετε πάρει υλικά για να προστατέψετε το πάτωμα και τα αντικείμενα σας όπως και διάφορα παρελκόμενα. Το πραγματικό ερώτημα όμως που σας υπάρχει και πιστέψτε μας είναι απόλυτα λογικό,  είναι το με ποια κριτήρια θα επιλέξετε τα ρολά και τα πινέλα που θα χρειαστείτε.  Η επιλογή των σωστών συνέργων βαφής μπορεί να είναι φαινομενικά εύκολη, αλλά στην πράξη έχει διάφορες παραμέτρους που πρέπει να λάβετε υπόψη σας.

Μην ανησυχείτε όμως γιατί είμαστε εδώ και έχουμε όλες τις απαντήσεις στους προβληματισμούς σας!

Προκειμένου να έχουμε το κατάλληλο αποτέλεσμα αλλά και ταυτόχρονα να κάνουμε εύκολα και γρήγορα την δουλειά μας, χρειαζόμαστε τα κατάλληλα σύνεργα! Για αυτό το λόγο, είναι απαραίτητο να αφιερώσουμε λίγο χρόνο ώστε να κάνουμε μια έρευνα και να βρούμε το κατάλληλο ρολό βαφής ανάλογα με την επιφάνεια ή το είδος του υλικού με το οποίο θα βάψουμε.

Πιο συγκεκριμένα:

Επιλογή του κατάλληλου ρολού:

Όταν έχετε μια μεγάλη επιφάνεια η οποία είναι λεία όπως τοίχους, ταβάνια και επιφάνειες  μεταλλικές είτε ξύλινες, τότε η επιλογή χρήσης ενός ρολού βαφής είναι η καλύτερη λύση. Για να επιλέξετε όμως το κατάλληλο ρολό πρέπει να λάβετε υπόψη και τον τύπο του χρώματος (πλαστικό, υδρόχρωμα, λαδομπογιά) αλλά και την επιφάνεια την οποία θα βάψετε.

Υπάρχουν διάφορα είδη ρολών βαφής:

  • Μοχέρ
  • Με φυσική γούνα
  • Με συνθετική γούνα
  • Αφρώδη
  • Δερμάτινα

Και επιπλέον υπάρχουν διάφοροι τύποι ρολών, ως προς την πυκνότητα, το πέλος αλλά και το αν είναι κοντή ή μακριά η τρίχα τους.

Και τώρα θα σκέφτεστε ότι ωραία σας τα λέμε αλλά δεν σας λέμε και πιο να επιλέξετε. Μην ανησυχείτε… Δεν τελειώσαμε ακόμα!

Όσο πιο κοντή είναι η τρίχα του ρολού τότε είναι κατάλληλο για επιφάνειες η οποίες είναι λείες και δεν έχουν ανώμαλα σημεία. Γενικά είναι καλό να επιλέγουμε ρολά τα οποία έχουν πυκνή τρίχα καθώς κρατάνε περισσότερο χρώμα στην επιφάνειά τους και κατά επέκταση δεν πιτσιλάνε ή στάζουνε τόσο πολύ.

Μπορείτε να βρείτε ρολά για λείες επιφάνειες παρακάτω:

  • https://www.arkoudis-toolbox.gr/product/rolo-polyamide-rige-18cmx48mm-benman-71653-labi-me-bida-18cm-22875/

Όταν έχουμε να βάψουμε όμως μεγάλες και συνεχόμενες επιφάνειες, τότε είναι καλύτερο να επιλέγουμε ρολό τα οποία είναι από φυσική τρίχα ή συνθετική γούνα. Επίσης τα ρολά αυτά είναι κατάλληλα και για επιφάνειες που δεν είναι λείες καθώς η μακριά τρίχα έχει την ιδιότητα να διεισδύει στους πόρους και τις ανωμαλίες του τοίχου τον οποίο βάφουμε για πιο καλό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Τα ρολά από γούνα ή φυσικό μαλλί είναι κατάλληλα για να εφαρμόσετε πλαστικό χρώμα και ακρυλικό χρώμα.

Μπορείτε να βρείτε ρολά με μακριά τρίχα- γούνα παρακάτω: 

  • https://www.arkoudis-toolbox.gr/product/rolo-plastikou-akoureuto-komple-olympian-gounas-profesional18cm/
  • https://www.arkoudis-toolbox.gr/product/rola-velour-100-wool-moxer-f42-15cm-antal-me-labi-dixrwm-konti-15cm/

Αν θέλουμε να βάψουμε λαδομπογιά, ριπολίνες, βερνίκια διαλύτου ή νερού τότε καλύτερο είναι να επιλέγουμε ρολό βαφής από σφουγγάρι ή μοχέρ.

Μπορείτε να βρείτε ρολά μοχέρ και άλλα παρακάτω:

  • https://www.arkoudis-toolbox.gr/product/rola-velour-100-wool-moxer-f42-15cm-antal-me-labi-dixrwm-konti-15cm/

Δεν θα έπρεπε να λείπουν όμως από την λίστα και τα ειδικά ρολά με τα οποία φτιάχνουμε τεχνοτροπίες στους τοίχους. Μια διακοσμητική πινελιά μιας παλαιότερης εποχής, η οποία όμως τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει και πάλι δυναμικά, κάνοντας τους χώρους προσωποποιημένους και ιδιαίτερους.

Μπορείτε να βρείτε ρολά τεχνοτροπίας παρακάτω:

  • https://www.arkoudis-toolbox.gr/product/rola-decor-n-1989-loutil-derma-strimeno/
  • https://www.arkoudis-toolbox.gr/product/rola-bafis-relief-trupito-xond-sfouggari-18cm-komple/

 

Σημαντικές συμβουλές για βάψιμο:

  1. Να πλένετε τα ρολά σας κατευθείαν μετά το τέλος της χρήσης τους, έτσι θα μπορέσετε να τα ξαναχρησιμοποιήσετε.
  2. Καλύτερο είναι να επιλέγετε ρολά καλής ποιότητας, καθώς με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε περισσότερες φορές
  3. Επιλέξτε μία σκάφη βαφής χρωμάτων για ευκολότερο βάψιμο
  4. Όσο καλή και αν είναι η ποιότητα του ρολού πάντα υπάρχει περίπτωση να στάξει, για αυτό μην αμελείτε την προστασία του χώρου χρησιμοποιώντας χαρτόνι, νάυλον ή ακόμα και εφημερίδες για το πάτωμα και χαρτοταινίες για τις γωνίες και τους διακόπτες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε στο youtube το παρακάτω βίντεο, όπου το κορυφαίο brand του χώρου Rollex δίνει με την σειρά του κάποιες συμβουλές για την επιλογή πινέλων με γούνα:

https://www.youtube.com/watch?v=rxkrNNGCVu4