Δημοσιεύθηκε την

Ψαλίδια μπαταρίας… πως να επιλέξω το κατάλληλο;

 

Ψαλίδια μπαταρίας… πως να επιλέξω το κατάλληλο;

 

Τα ψαλίδια μπαταρίας αποτελούν μία ανατρεπτική λύση στον τρόπο που μέχρι τώρα κλαδεύατε είτε είστε επαγγελματίας είτε είστε ερασιτέχνης. Με αυτονομία εργασίας πολλές ώρες, με παραπάνω από μία μπαταρίες και εργονομικό σχεδιασμό, τα ψαλίδια μπαταρίας ήρθαν για να μείνουν και σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να τα δοκιμάσετε!

Παρακάτω θα σας αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά των ψαλιδιών μπαταρίας, ώστε αφού έχετε ενημερωθεί καταλλήλως και είστε σε θέση να τα συγκρίνετε πλέον, να ξέρετε ποιο είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Ψαλίδι μπαταρίας NOVA NSB3020:

Το ψαλίδι μπαταρίας της NOVA είναι ιδανικό για κλάδεμα ελιάς, αμπελιών, αμυγδαλιάς, εσπεριδοειδών, φιστικιάς και καρυδιάς. Συνεπώς αποτελεί ένα δενδροκομικό και αμπελουργικό ψαλίδι το οποίο έχει εργονομικό σχεδιασμό και πολύ χαμηλό βάρος. Ζυγίζει μόλις 0,72kg χωρίς την μπαταρία του και μόλις 0,93kg με την μπαταρία εφαρμοσμένη πάνω στο ψαλίδι, όλη η συσκευασία ζυγίζει μόλις 2kg συνεπώς είναι πολύ βολική και η μεταφορά του.

Το ψαλίδι μπαταρίας Nova περιλαμβάνει δύο μπαταρίες με ισχύ 16.8V/2Ah και φορτιστή. Απαραίτητος χρόνος φόρτισης των μπαταριών από 0% στο 100%   είναι 1-1:30 ώρα. Και προσφέρουν αυτονομία εργασίας με 100% φόρτιση 3-4 ώρες ανάλογα με την χρήση.  Η δυνατότητα κοπής του είναι κλαδιά με διάμετρο 1mm έως 30mm. Σημαντικά προτερήματα είναι ο αισθητήρας προστασίας αφής με σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων και η δυνατότητα ρύθμισης κοπής σε μεγαλύτερο και μικρότερο άνοιγμα. Τέλος, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις λεπίδες  σε περίπτωση που χρειαστεί όπως και άλλα μέρη του ψαλιδιού.

Ψαλίδι μπαταρίας της Ge-Hοck:

Το ψαλίδι μπαταρίας Ge-Hock προορίζεται για το κλάδεμα αμπελιών, δένδρων, κ.α. Έρχεται σε συσκευασία με βαλιτσάκι μεταφοράς το οποίο περιλαμβάνει 2 μπαταρίες, φορτιστή, το ψαλίδι, κιτ εργαλείων και βιβλίο οδηγιών στα ελληνικά. Μέγιστη ισχύς ψαλιδιού 500W και οι μπαταρίες είναι 16V/2.6Ah. Αυτονομία χρήσης μπαταρίας είναι 3-4 ώρες με 100% φόρτιση. Επιπλέον είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η απόδοση του ψαλιδιού μένει ίδια καθώς μειώνεται η μπαταρία του. Χρόνος φόρτισης είναι 1-1.30 ώρα.

Ελαφρύς σχεδιασμός με βάρος ψαλιδιού με την μπαταρία μόλις 0,900gr. Για εύκολη χρήση και με πρόβλεψη ώστε να μην κουράζεται το χέρι καθώς η λαβή του είναι εργονομική και αντιολισθητική. Πάνω στο εργαλείο υπάρχει ένδειξη Led που αναπαριστά το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας ( 20%-50%-100%). Περιέχει αισθητήρα προστασίας αφής καθώς έχει μια χρονοκαθυστέρηση μέχρι να ξεκινήσει την λειτουργία του με σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων και έχει δυνατότητα ρύθμισης κοπής σε μεγαλύτερο και μικρότερο άνοιγμα (για γρήγορο ψαλίδισμα). Τέλος η λεπίδα του αποτελεί κράμα ατσαλιού που έχει υποστεί θερμική επεξεργασία SK5.

Ψαλίδι Hyundai HSB2520 PRO

 

Το ψαλίδι μπαταρίας HSB2520 Pro της κορυφαίας εταιρείας HYUNDAI  σας επιτρέπει να κλαδεύετε αμπέλια, οπωροφόρα δένδρα και πάσης φύσεως κλαδιά. Δημιουργεί ακριβείς, αποτελεσματικές, γρήγορες τομές και ζυγίζει μόλις 0,890gr με την μπαταρία. Έχει εργονομικό σχεδιασμό ώστε να είναι ισορροπημένο και να επιτρέπει στον χρήστη να το κρατάει με μεγαλύτερη ευκολία και χωρίς κούραση. Οι προδιαγραφές των εξαρτημάτων είναι υψηλής ποιότητας και εξασφαλίζουν μακροζωία στο προϊόν. Η συσκευασία σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο περιλαμβάνει 3 μπαταρίες, το ψαλίδι, τον φορτιστή και ένα σετ εργαλείων για συντήρηση του προϊόντος.

Το ψαλίδι μπαταρίας της Hyundai HSB2520 Pro συνοδεύεται από 3 μπαταρίες ιόντων λιθίου με τάση 16,8V / 2Αh. Χρόνο φόρτισης από 0-100% είναι η 1 ώρα και ο χρόνος εργασίας της κάθε μπαταρίας είναι 3-4 ώρες. Διάμετρος κοπής του ψαλιδιού είναι 1mm έως 25mm και η λεπίδα του είναι αντικαταστάσιμη εφόσον χρειαστεί και ρυθμιζόμενη. Έχει την δυνατότητα ρύθμισης κοπής σε μεγαλύτερο και μικρότερο άνοιγμα και βομβητή προστασίας δαχτύλου για αποφυγή ατυχημάτων. Η λαβή του έχει επένδυση ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής χρήση.  Θα συστήναμε το παρόν ψαλίδι σε ένα επαγγελματία, καθώς η ύπαρξη τριών μπαταριών επιτρέπει την εργασία σε περισσότερα δένδρα και την χρήση του ψαλιδιού για περισσότερη ώρα.

 

Ψαλίδι Μπαταρίας Hyundai HSB4025PRO

Το ψαλίδι μπαταρίας της Hyundai HSB4025PRO, αποτελεί μια αξιόπιστη και υψηλής ποιότητας κατασκευή η οποία προσφέρει την μεγαλύτερη ισχύ από όλα τα παραπάνω ψαλίδια. Διαθέτει αισθητήρα προστασίας αφής, επιλογή ρύθμισης κοπής σε δύο στάδια για μεγαλύτερα ή μικρότερα κλαδιά. Είναι ξεκούραστο στην χρήση, γρήγορο και ακριβές στις τομές που δημιουργεί. Με βάρος 1,200gr με την μπαταρία και εργονομικό σχεδιασμό αποτελεί ένα εργαλείο το οποίο δεν πρέπει να λείπει από τον επαγγελματία ή από τον ιδιώτη που μπορεί να έχει κλαδιά με μεγάλη διάμετρο.

Η συσκευασία περιλαμβάνει βαλιτσάκι μεταφοράς, 2 μπαταρίες και τον φορτιστή. Οι μπαταρίες έχουν ισχύ 21,6V/2.5Ah. Η αυτονομίας της μπαταρίας είναι 3-4 ώρες και ο χρόνος που χρειάζεται για να φορτιστεί είναι 2-2.30 ώρες. Το μεγαλύτερο του προτέρημα είναι ότι είναι ικανό να κόψει κλαδιά ξερά και μη διαμέτρου έως και 37mm, το μόνο στην κατηγορία του που έχει αυτήν την δυνατότητα.

 

Αφού έχετε διαβάσει τα παραπάνω θεωρούμε ότι πλέον είστε σε θέση να επιλέξετε το κατάλληλο ψαλίδι για τις ανάγκες σας. Είτε είστε ιδιώτης που θέλετε να κλαδεύετε με ευκολία τα δένδρα του κήπου σας, είτε είστε επαγγελματίας και θέλετε να εξοικονομείτε χρόνο και χρήματα από την παραγωγή σας. Ωστόσο αν υπάρχει κάποια ακόμα απορία, θα χαρούμε πολύ να σας ακούσουμε και να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@arkoudis-toolbox.gr

 

 Tips για την φόρτιση των μπαταριών ( το πιο σημαντικό μέρος του ψαλιδιού):

  • Πριν από την πρώτη φόρτιση η μπαταρία πρέπει να έχει αδειάσει εντελώς
  • Μην φορτίζετε μια γεμάτη μπαταρία μετά από λίγα λεπτά λειτουργίας, διότι μπορεί να μειωθεί η αποδοτικότητά της
  • Μετά από μεγάλα χρονικά διαστήματα που παραμένει ανενεργή, συστήνουμε να φορτίζετε την μπαταρία κάθε τρεις μήνες μια φορά
  • Οι μπαταρίες χρειάζονται 5 κύκλους φόρτισης για να φτάσει στην πλήρη αποδοτικότητα της