Δημοσιεύθηκε την

Συντήρηση ξύλινων επίπλων κήπου

Συντήρηση ξύλινων επίπλων κήπου

 

Συντήρηση Ξύλινων Επίπλων Κήπου

Για την συντήρηση ξύλινων επίπλων κήπου , υπάρχουν μερικοί απλοί κανόνες και βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για να διατηρήσετε τα ξύλινα κομμάτια σας σε άριστη κατάσταση για δεκαετίες. Τα περισσότερα σοβαρά προβλήματα μπορούν να προληφθούν είτε έχετε ήδη ξύλινα έπιπλα στον κήπο σας, είτε απλά σκέφτεστε να επενδύσετε σε αυτά. Μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω για να μάθετε τις βασικές στρατηγικές για να διαρκέσουν περισσότερο. Φυσικά, το πρώτο βήμα είναι να επενδύσετε σε προϊόντα υψηλής ποιότητας και να τα αντιμετωπίσετε με προσοχή. Παρόλο που τα ξύλινα έπιπλα κήπου έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες και το εξωτερικό περιβάλλον θα χρειάζονται και πάλι την κατάλληλη φροντίδα για να διατηρηθούν σε εξαιρετική κατάσταση. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα ξύλινα έπιπλα κήπου σας σε τέλεια κατάσταση – επομένως προσθέσετε τα στην ετήσια λίστα συντήρησης τώρα !
<yoastmark class=

Τακτικό καθαρισμό των ξύλινων επίπλων

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο τα έπιπλα κήπου σας δεν πρέπει να διαρκούν πολλά χρόνια . Απλώς παραμείνετε συνεπείς στον καθαρισμό τους και δεν χρειάζεται να είναι πολύ χρονοβόρο ή πολύπλοκο. Μεγάλο μέρος της βρωμιάς και των υπολειμμάτων που θα δείτε στα κομμάτια του κήπου σας από σκληρό ξύλο είναι αρκετά εύκολο να καθαριστούν χρησιμοποιώντας μόνο νερό με σαπούνι και ένα σφουγγάρι.

Έχετε μεγάλο αριθμό επίπλων για καθαρισμό; Μπορεί αν θέλετε να επενδύσετε σε ένα πλυστικό υψηλής πίεσης για γρήγορο και εύκολο καθάρισμα.

Ακόμα κι αν δεν εντοπίζετε εμφανή σημάδια βρωμιάς ή σήψης, είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά τα έπιπλα κήπου, ειδικά τα είδη από μαλακό ξύλο. Χωρίς τακτικό καθαρισμό, η καθημερινή έκθεση στα στοιχεία μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως μούχλα και σήψη με την πάροδο του χρόνου. Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε τα έπιπλά σας καθαρά και χωρίς μούχλα χρησιμοποιώντας καλύμματα επίπλων όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.

<yoastmark class=

Πρέπει να αντιμετωπίσετε αμέσως τυχόν σημάδια μούχλας ή μύκητα και έντομα

Κηλίδες μούχλας ή μύκητες και έντομα στα έπιπλα  σας; Αυτό μπορεί να οφείλεται σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και υγρασία ή ακόμα και σε διαρροές στον αποθηκευτικό σας χώρο. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν φροντίζετε τακτικά τα ξύλινα έπιπλα κήπου σας. Είναι σημαντικό να το αντιμετωπίσετε άμεσα μόλις το εντοπίσετε.

Ξεκινήστε πλένοντας τα ξύλινα έπιπλα με  σαπούνι και νερό  . Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες λύσεις καθαρισμού αφιερωμένες στην εξάλειψη της μούχλας και είναι εύχρηστες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τρίψετε την περιοχή χρησιμοποιώντας το υγρό και να ακολουθήσετε τις συγκεκριμένες οδηγίες του προϊόντος. Μόλις ολοκληρώσετε τη θεραπεία και τα έπιπλά σας στεγνώσουν, ολοκληρώστε με ένα  βερνίκι εμποτισμού προστασίας για συντήρηση ,ανανέωση ή και αλλαγή του χρώματος των ξύλινων επίπλων σας μέσα από μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε το σχηματισμό μούχλας ή για την προστασία από τα έντομα πολύ συχνά, καλό είναι να χρησιμοποιείτε για τα έπιπλα κήπου σας , τα ειδικά συντηρητικά που έχουν σχεδιαστεί για ξύλινα αντικείμενα.

<yoastmark class=

Ειδικές επεξεργασίες για κομμάτια σκληρού και μαλακού ξύλου

Τα έπιπλα κήπου από σκληρό ξύλο, όπως αντικείμενα από ξύλο τικ ή ευκάλυπτο, τείνουν να είναι στην πιο ακριβή πλευρά. Το θετικό είναι ότι αυτά τα κομμάτια είναι πολύ ανθεκτικά και μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο από τα κομμάτια από μαλακό ξύλο, εάν υποβληθούν σε κατάλληλη επεξεργασία. Καθαρίστε τα με σαπουνόνερο τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο και είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε προβλήματα.

Θα συνιστούσαμε επίσης να χρησιμοποιείτε λάδι υψηλής ποιότητας για συντήρηση τους . Αυτό όχι μόνο θα προσθέσει μια πολυτελή λάμψη , αλλά θα βοηθήσει επίσης να διατηρήσει την καλή του κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα έπιπλα κήπου από μαλακό ξύλο, όπως τα κομμάτια πεύκου, είναι στη φθηνότερη πλευρά ωστόσο, απαιτούν πιο τακτική φροντίδα. Καθαρίστε τα τακτικά με ένα ειδικό προϊόν καθαρισμού ξύλου για να διατηρήσετε την κατάστασή τους. Θα πρέπει επίσης να τα περάσετε με ένα υψηλής ποιότητας συντηρητικό ξύλου. Αυτό είναι ένα σημαντικό προληπτικό βήμα, καθώς το μαλακό ξύλο είναι πιο πιθανό να υποφέρει από σήψη με τα χρόνια. Εάν διαθέτετε τραπέζι φαγητού με γυάλινη επιφάνεια, προσοχή να μην λερώσετε το γυαλί με την επεξεργασία ξύλου.

 

<yoastmark class=

Τέλος, ξεκινήστε την συντήρηση των ξύλινων επίπλων σας όταν ο καιρός είναι ξηρός . Δεν θέλετε να ξοδέψετε πολύ χρόνο εφαρμόζοντας θεραπείες για να διαπιστώσετε ότι η βροχή ξεπλένει αμέσως όλη τη σκληρή δουλειά σας.

Ελέγξτε ξανά για να βεβαιωθείτε ότι έχουν στεγνώσει πριν από οποιαδήποτε επεξεργασία με λάδι . Εφαρμόστε λάδι τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο και ακριβώς πριν αποθηκεύσετε τα έπιπλά σας για το χειμώνα.

Ο καθαρισμός όλων των επίπλων κήπου καλό θα ήταν να γίνει σε ξηρό καιρό. Για να αποφύγετε τη μούχλα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα πλυμένα έπιπλά σας έχουν αρκετό ηλιακό φως για να στεγνώσουν γρήγορα.

Επισκεφτείτε το link για περισσότερες πληροφορίες για την συντήρηση των ξύλινων επίπλων κήπου και όχι μόνο  :   https://bondex.gr/wp-content/uploads/2019/11/2019_07_BONDEX_WPguide_PRINT-GR_NEW-LOW-2.pdf

 

Ελπίζουμε να βρήκατε χρήσιμο τον οδηγό μας για τη συντήρηση ξύλινων επίπλων κήπου  !