Δημοσιεύθηκε την

Σκούπα στάχτης τι πρέπει να γνωρίζω!

 

 

 

 

Η θαλπωρή που προσφέρουν τα ξύλα που καίγονται στο τζάκι είναι το τέλειο σκηνικό για τις ώρες χαλάρωσης στο σπίτι, με τις φλόγες που τρεμοπαίζουν να δημιουργούν μια χαλαρή κι ευχάριστη ατμόσφαιρα. Ωστόσο, η θέρμανση με ξύλα έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: Πριν ανάψετε την επόμενη φωτιά, πρέπει να καθαρίσετε το τζάκι και να απομακρύνετε την παλιά στάχτη. Ωστόσο, η ταλαιπωρία από το καθάρισμα της στάχτης επηρεάζει την απόλαυση που νιώθεις μπροστά στη φωτιά που σιγοκαίει ή, ακόμη χειρότερα, μερικές φορές σε κάνει να μην ανάβεις καν το τζάκι σου.

Αν είσαι κάτοχος μίας σκούπας στάχτης , τότε σίγουρα δεν έχεις να αγχώνεσαι για το καθάρισμα του τζακιού. Ακόμα όμως κι αν δεν έχεις τζάκι στο σπίτι, ίσως εξακολουθείς να χρειάζεσαι μία σκούπα στάχτης.

 

Απομάκρυνση παλιάς στάχτης

Με μία σκούπα στάχτης μπορείς να απομακρύνεις τη στάχτη από το τζάκι εύκολα, γρήγορα και πολύ πιο αποτελεσματικά απ’ ό,τι με το παραδοσιακό σκουπάκι και το «φτυάρι». Και χωρίς να λερώσεις το υπόλοιπο δωμάτιο. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα οφέλη που αποκομίζεις, αφού οι σκούπες στάχτης δεν προορίζονται μόνο για τζάκια.

Πιο συγκεκριμένα, η σκούπα στάχτης είναι χρήσιμη για να καθαρίζεις ξυλόσομπες, σόμπες πέλετ, ή ακόμη και το μπάρμπεκιου, το αυτοκίνητο σου, το γκαράζ ή το υπόγειο. Σημαντικό πλεονέκτημά της είναι ότι έχει τη δυνατότητα να απορροφά αντικείμενα μεγαλύτερων διαστάσεων. Από φύλλα μέχρι μεταλλικές βίδες, κάτι που δεν υποστηρίζουν οι συμβατικές ηλεκτρικές σκούπες. Για όλες αυτές τις δουλειές, τα συγκεκριμένα μοντέλα περιλαμβάνουν εξαρτήματα, όπως το στόμιο, ο σωλήνας κι ο κάδος, που είναι κατασκευασμένα από μεταλλικά υλικά που αντέχουν στη θερμότητα. Έτσι, απορροφούν με απόλυτη ασφάλεια κάθε ίχνος στάχτης, ακόμη κι αν δεν έχει κρυώσει τελείως. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως θα μπορείς να απομακρύνεις ακόμη και πυρακτωμένα κάρβουνα από την εστία, αφού τα περισσότερα μοντέλα είναι ανθεκτικά έως τους 40οC.

Γιατί δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω μια συμβατική ηλεκτρική σκούπα;

Ακόμη όμως κι αυτές οι θερμοκρασίες είναι απολύτως απαγορευτικές για τις συμβατικές ηλεκτρικές σκούπες, αφού όχι μόνο θα λιώσουν τα πλαστικά τους μέρη και θα τις καταστρέψουν, αλλά είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα ή πυρκαγιά. Επίσης τα λεπτά σωματίδια στάχτης μπλοκάρουν γρήγορα το φίλτρο και τον στρόβιλο αναρρόφησης, γεγονός που οδηγεί σε απώλεια απόδοσης και, στη χειρότερη περίπτωση, βλάβη του κινητήρα. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα στάχτης, με την οποία δεν πετάγεται σκόνη και είναι εύχρηστη .Τα φίλτρα για τις ηλεκτρικές σκούπες στάχτης έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε ακόμη και τα λεπτά σωματίδια στάχτης να μπορούν να αναρροφηθούν με αξιοπιστία.

 

 

Χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις.

Ο μέσος όρος χωρητικότητας του κάδου σε αυτές τις σκούπες κυμαίνεται ανάμεσα στα 13-20lt. Θα πρέπει να επιλέξεις μοντέλο που θα καλύπτει το μέγεθος του τζακιού σου. Δηλαδή την ποσότητα από στάχτη που θα δημιουργηθεί από τη μεγαλύτερη δυνατή εστία στο εσωτερικό του.

Το σχετικά μικρό βάρος θα σε βοηθήσουν να μεταφέρεις τη σκούπα σε κάθε σημείο.  Επιπρόσθετα, όσο μεγαλύτερο είναι το καλώδιο ρεύματος, τόσο πιο απίθανο θα είναι να χρειαστείς μπαλαντέζα. Η σκούπα στάχτης της FF GROUP AVC 20 PLUS είναι μία καλή επιλογή , διότι έχει με μεταλλικό κάδο χωρητικότητας 20L ,φίλτρο που εφαρμόζει απόλυτα στο στόμιο του κάδου και πυράντοχο φίλτρο για να απομακρύνετε από τον χώρο καύσης σας τα υπολείμματα (στάχτης) εύκολα και γρήγορα .